Rusi naručuju brodove od hrvatskih brodogradilišta

Bez autora
Sep 21 2011

Dvadeset hrvatskih tvrtki, velikih i srednjih brodogradilišta i proizvođača brodske opreme nastupa u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) od 20. do 23. rujna na sajmu brodogradnje NEVA u St. Petersburgu u Rusiji. U srijedu je u sklopu sajma održan i Dan Hrvatske kad su hrvatski izložbeni prostor posjetili mnogi sadašnji i potencijalni ruski partneri koji najavljuju nove projekte gradnje brodova za rusko tržište. Tome treba dodati da je hrvatska brodogradnja Jadranbrod potpisala memorandum o suradnji s Russian Financial Corporationom iz Moskve kojim se definira buduća suradnja na razmjeni projekata, gradnji i remontu brodova, prodaji brodske opreme i financiranju projekata. Hrvatska brodograđevna industrija posebnu pozornost posvećuje ruskom tržištu na kojem je prisutna dulje od 50 godina. U dosadašnjoj suradnji već su ostvareni značajni izvozni poslovi, a potencijal u tom području suradnje je jako velik, kako u samoj brodogradnji tako i u isporukama brodske opreme hrvatskih proizvođača za rusku brodograđevnu industriju. Ovaj nastup samo je jedna od aktivnosti koje Komora provodi na području međunarodne promocije hrvatskoga gospodarstva u inozemstvu, unaprjeđenja i povećanja hrvatskog izvoza i stranih ulaganja u Hrvatsku.

Rusi naručuju brodove od hrvatskih brodogradilištaDvadeset hrvatskih tvrtki, velikih i srednjih brodogradilišta i proizvođača brodske opreme nastupa u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) od 20. do 23. rujna na sajmu brodogradnje NEVA u St. Petersburgu u Rusiji.

U srijedu je u sklopu sajma održan i Dan Hrvatske kad su hrvatski izložbeni prostor posjetili mnogi sadašnji i potencijalni ruski partneri koji najavljuju nove projekte gradnje brodova za rusko tržište. Tome treba dodati da je hrvatska brodogradnja Jadranbrod potpisala memorandum o suradnji s Russian Financial Corporationom iz Moskve kojim se definira buduća suradnja na razmjeni projekata, gradnji i remontu brodova, prodaji brodske opreme i financiranju projekata.

Direktorica Sektora za industriju HGK ističe da hrvatska brodograđevna industrija posebnu pozornost posvećuje ruskom tržištu na kojem je prisutna dulje od 50 godina. U dosadašnjoj suradnji već su ostvareni značajni izvozni poslovi, a potencijal u tom području suradnje je jako velik, kako u samoj brodogradnji tako i u isporukama brodske opreme hrvatskih proizvođača za rusku brodograđevnu industriju. Crnečki dodaje da je ovaj nastup samo jedna od aktivnosti koje Komora provodi na području međunarodne promocije hrvatskoga gospodarstva u inozemstvu, unaprjeđenja i povećanja hrvatskog izvoza i stranih ulaganja u Hrvatsku.

Inače, sajam brodogradnje NEVA jedan je od najvažnijih sajmova brodogradnje u svijetu. Na zajedničkom izložbenom prostoru većem od 100 četvornih metara nastupaju 3. Maj, Brodosplit, Brodogradilište Kraljevica, Brodotrogir, Uljanik, Viktor Lenac, Adria-Mar, Montmontaža Greben, Tehnomont, Solin brodogradnja, Adriadiesel, ACM, Centaroprema, Croatia pumpe, Đuro Đaković Kompenzatori, Indi metal, Pastor inženjering, Saacke, Somet te Vemos.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik